www.tt-rated.com TT-rating / Soru - Cevap

 

  1. Maç sonuçlarını (skor) kimler girebilir ?
    Cevap : Turnuva düzenleyen dernek veya kuruluşun yetki verdiği kişi veya kişiler. Eğer TT-rating üyesi olmayan bir turnuva da maç yapılmış ise ve 2 oyuncunun da TT-ID'si mevcut ise maç sonucunun  ttrating@istanbuls.net 'a yollanması gerekmektedir (Kazanan ve kaybedinin TT-ID'leri ve isimleri, skor, tarih  ve yer bilgileri gerekmektedir. Bunu yaparken tt-rating'e üye olurken kullandığı E-posta adresiyle yapması gerekmektedir. Kasten yanlış skor yollanacağını zannetmiyorum. Sonuçta zevk için yapılan bir olay bu.  Anasayfada sol kısımda gördüğünüz yöneticilerin maçların neticilerini girme yetkisi vardır. Onlara da maç sonuçunu bildirebilirsiniz.
  2. Oyuncular ne yapmalıdır ?
    Cevap : Yeni Oyuncu Kayıt ekranında gerekli bilgileri doldurup kayıt işlemini bitirmelidir. Sistem kendisine bir kimlik numarası (TT-ID) verecektir. TT-raiting sistemine geçmiş dernek veya kuruluşların düzenlediği turnuvalara bu kimlik numarası ile kayıt olacaktır (Bu tarz turnuvalara kayıt olurken isminizin arkasına TT ibaresini yazdırın lütfen, böylece turnuva esnasında ve bitiminde kimin TT-rating üyesi olduğu kolayca anlaşılır). TT-ID numarasına sahip olmayan bir oyuncu ile maç yapıyorsanız bunun sisteme herhangi bir etkisi olmaz. Turnuva haricinde, özel bir maç ise, maç öncesi 2 oyuncu birbirine TT-ID'sinin olup olmadığını sorarlar, isterlerse TT-rating sistemine tabi (rated) bir maç yapabilirler ve I.maddede belirtilen tarzda skoru bildirirler.
  3. Her oyuncu sisteme 0 (sıfır) puandan mı başlamalıdır?
    Cevap : Hayır. Tanınmış veya seviyesi bilinen oyuncular belli bir puandan başlatılabilir. Zaten belli bir maç sayısı sonrası puanı gerçek değerine gelecektir. Yeni bir oyuncuya giriş puanı vermenin en iyi yöntemi, bu oyuncunun ilk maçlarını bir turnuvada yapmasıdır. Böylece yaptığı ilk maçlara bakılarak uygun bir giriş puanından başlaması sağlanır.
  4. Puan hesabı nasıl oluyor ?
    Cevap : 2 tür puanlama var.
    A. Sistem, 2 oyuncunun kendi arasındaki puan farkına bakarak kazanana eklenecek ve kaybedenden çıkarılacak puanı tablodan (bkz buraya) bakarak işleme sokar. Puan farkı az ise az puan eklenir(çıkarılır) , fark büyük ise kazanılan puan da daha büyük olur. Maçın yarı final veya final olması da puan değişimini etkiler.
    B. Ayrıca sistem her maçtan sonra kazanan oyuncunun son 6 maçına bakar ve galibiyet serisi oluşmuş ise puan kazanımı çok daha fazla olabilir (son yapılan maçtan önceki 5 maçın 3ünde mağlup edilen oyuncular oyuncunun kendi puanından yüksek ise, kazanan oyuncunun yaptığı en son maçtan önceki puanına göre). Aynı şekilde kaybedenin de son 6 maçına bakılır ve 6 maçı da kaybetmiş ise puanı daha fazla azaltılabilir.
    C. Klasik turnuvalarda (grup maçları -> eleme turları) gruptan çıkan oyuncular eleme maçlarında aldıkları galibiyetlerde ek puan kazanırlar. Çeyrek, yarı ve final maçlarının katsayıları giderek artar. Bu maçlarda mağlup olandan ek puan eksiltilmez.
  5. Kayıt oldum ama geçici şifre gelmedi.
    Çözüm :Tekrar talep etmek için buraya tıklayınız.
  6. Yeni kayıt oldum ve sıfır puandan başladım. Nasıl yetişeceğim üsttekilere?
    Cevap : Sistem son yaptığınız maçları gözönünde bulundurup , eğer hep kazanıyorsanız, yendiğiniz kişilerin puanlarını dikkate alarak sizin puanınızı hızlı bir şekilde yükseltiyor.
  7. Kayıt oldum, puan aldım ama çok nadir maç yapıyorum. Ne olacak?
    Cevap : Belli bir süre (6 ay) belli bir sayıda (2) rakip ile maç yapmayanlar Puan Sıralama listesinde görünmeyecek ve durumları Pasif olacaktır. Fakat bu maç yapmalarına engel değildir. Maçlarını her zamanki gibi yapıp sisteme girilir sonuçlar. Bir sonraki kontrolde gereken maç sayısına ulaşıldığında, oyuncu Aktif moduna geçer ve puan sıralamasında tekrar görünür.
  8. Kayıt oldum, sıralamada gözükmüyorum
    Cevap : En az 3 maç yaptıktan sonra sıralamada gözükmeye başlanır.
Puanlama hesabında kullanılan tablo:
Puan farkı :
Beklenen durum:
Beklenmeyen durum:
0–12
12
12
13–37
11
13
38–62
10
14
63–87
9
16
88–112
8
20
113–137
7
25
138–162
6
30
163–187
5
35
188–237
4
40
213–237
3
45
238–?
2
48

Puan farkı : 2 oyuncunun arasındaki puan farkı

Beklenen durum : Puanı yüksek oyuncu düşük puanlıyı yenmesidir.

Beklenmeyen durum: Puanı düşük olan oyuncunun yüksek puanlıyı yenmesidir

Örnek: A oyunucusunun puanı 25, B oyuncusunun puanı 200 olsun. A oyuncusu, B oyuncusunu yenmiş ise;

Puan farkı: 200-25 = 175'dir. Durum ise beklenmeyen durum'dur. Tablodan bakarsak kazanana eklenecek (kaybedenden çıkartılacak) puan = 35'dir. Sonuç olarak A oyuncusunun yeni puanı: 25+35=60, B oyuncusunun yeni puanı: 200-35=165 olur.